We mogen weer!
 
Full Image

We mogen weer, dus een versie nieuwsbrief! 

Theaters zijn weer open en met volledige inachtneming van regelgeving mogen er voorstellingen gegeven worden. Dat betekent dat we weer op toer kunnen en daar was ik na anderhalf jaar kwakkelen wel aan toen. Niet dat ik stil heb gezeten, maar het spelen voor een internet-stream is toch wel een erg matig alternatief ten opzichte van een zaal vol levende mensen. Wat heb ik jullie gemist! 
yd2 yd2 yd2

Reprise: Zij Zagen Oorlog

Vanaf 20 maart mag ik door het land met mijn voorstelling over het maken van keuzes en het omgaan met de consequenties daarvan. Het is een voorstelling die perfect past in de huidige tijdgeest en mede daarom heeft het Comité 4 & 5 mei de voorstelling in hun agenda opgenomen.

Ik speel de voorstelling tijdens herdenkingen in NIeuw-Weerdinge en Wageningen, maar ook op historische bevrijdingsdagen in theaters in Oost-Nederland. De definitieve speellijst moet nog worden vastgesteld, want diverse theaters worstelen nog met hun planningen ivm. lockdown-verplichtingen. 

In Zij Zagen Oorlog neem ik je mee naar de persoonlijke ervaringen van 5 mensen die overvallen werden door oorlog. Zij moesten beslissingen nemen en leven met de consequenties. Zij Zagen Oorlog brengt een abstract geheel van grote getallen en vele kilometers frontlinie terug naar herkenbare situaties. 

De voorlopige speellijst vind je hier. 

Nieuwe website: ksenia.nl

Op veler verzoek ben ik alle informatie op één plek aan het zetten. Geen website meer per voorstelling, maar alles onder één dak. Zelfs inclusief een heus BLOG, Media en binnenkort ook mijn eigen filmkanaal. Het kan niet op! Ik ben er nog mee aan het knutselen, maar je kunt vast meekijken op ksenia.nl. http://www.ksenia.nl
yd2
yd2

Niet stilgezeten tijdens de lockdown

Integendeel, want ik heb gewerkt aan een nieuwe voorstelling die op 9 juni in premiere gaat en die ik aansluitend ruim twee jaar door heel Nederland zal spelen. In de volgende nieuwsbrief heb ik veel meer informatie over dit werkelijk prachtige verhaal, maar nu moeten jullie het doen met één foto :) 

En er is meer nieuws, want we gaan regelmatig een korte film maken. Dat worden combinatie van geschiedenis en muziek. Ik denk dat het ontzettend mooi wordt. 

Een overzicht in blog-artikelen 

Regelmatig post ik een blog over iets dat me bezig houdt. Soms lang, soms wat korter. Een aantal van die blogs wil ik specifiek onder je aandacht brengen. 

Achter de Schermen: ik kreeg diverse vragen over de totstandkoming van een voorstelling. Dat heb ik hier uitvoerig beschreven. 

De tijd dat vrouwen van alles uitvonden, maar niet de erkenning kregen ligt nog niet zo ver achter ons. Neem Cecilia Payne, die ontdekte dat de zon van ander materiaal is gemaakt dan de aarde

Mijn dochter is een grote hulp bij het maken van iedere voorstelling. Ze helpt me op diverse vlakken. In deze blog leg ik dat uit, inclusief een stukje film