Zij zagen Oorlog: Streamen, Zomer en Festival!
 
Full Image

Hallo! 

Mei is op de kalender nog niet voorbij, maar qua voorstellingen zit het er voor mij deze maand op. In eenentwintig geweldige dagen speelde ik 10 keer een voorstelling voor een internetstream en daarin zong ik liederen in maar liefst 5 talen. Verder zong ik voor gebruik in een podcast een lied in het Hebreeuws en speelde ik mijn muziek live op de radio. Drukke tijden achter de rug dus, maar ik ben meer van het vooruitkijken. Op 20 juni en 24 juli speel ik om 15:30 en 19.30 uur vanuit het theater weer live voor een gratis stream. 
yd2

1, 4, 5 en 9 mei 

Dit jaar speelde ik op de 'heilige vier dagen in mei': de dag van de arbeid, nationale dodenherdenking, bevrijdingsdag en de dag van de overwinning. 7 voorstellingen in 4 dagen, maar het was grandioos. Als onderdeel van Theater na de Dam speelde ik zelfs twee voorstellingen op 4 mei om 21:00 uur: Zij zagen Oorlog live vanuit Den Bosch, terwijl Naar Berlijn op 1 mei was opgenomen en door de organisatie als onderdeel van het videoprogramma gestreamd werd. Wat een eer! 

Streaming

We zetten de streaming voorlopig door, omdat we  dan niet afhankelijk zijn van de grilligheid van de regering. Ze suggereren dat er op korte termijn van alles open gaat, maar hoe weten ze nog niet. En over (aanbieders van) toegangstesten is ook nog het nodige te doen. We geven de voorkeur aan zorgvuldigheid boven een roulette in de volksgezondheid en gaan er daarom vanuit dat we voor augustus niet meer in een theater met publiek staan. Eind augustus speel ik vier keer een try out van mijn nieuwe voorstelling over 'Leven' op een besloten theaterfestival. Het is nog onduidelijk of daar publiek bij aanwezig mag zijn, maar dat hoort u dan hier het eerst. 
yd2
yd2 yd2 yd2

Naar Berlijn 

Op basis van reacties op 'Zij zagen Oorlog' ontstond de educatieve voorstelling 'Naar Berlijn', omdat we ontdekten dat veel mensen niet weten hoe intens de oorlog daar in Oost-Europa was. Met een mix van historische vertellingen en Russische liederen met hun vertaling nemen we je mee door de Tweede Wereldoorlog in het oosten van Europa. Op scholen en festivals verzorgen we bij de voorstelling een voor- en nagesprek. 
yd2

70% van alle aluminium uit Suriname

In de Tweede Wereldoorlog produceerde Amerika de bulk van de aluminium die benodigd was voor de productie van vliegtuigen van zowel de Westerse geallieerden als de USSR. Wist je dat het merendeel van de erts die hiervoor benodigd was uit Suriname kwam? En wist je dat Nederland eigenlijk te beroerd was om dat te verdedigen, want dat werd allemaal te duur. En dus deed Amerika dat zelf maar. Sommige dingen veranderen nooit. Lees de hele blog hier

Live op de Radio! 

In Zwolle was ik te gast bij de radio. We spraken een uur over acteren, mijn achtergrond en de krankzinnige uitspraken van Minister de Jonge. Tijdens de radioshow koos ik de muziek en speelde ik 2 nummers live. In het tweede uur was priv├ędetective Sander van Betten te gast. Hij figureerde als vriend van Erica Meiland in de realityshow van de excentrieke familie. Je kunt de hele uitzending hier terugluisteren
yd2